Πηγές της Αγίας Βαρβάρας

Στα 60 καλύτερα πάρκα της Ευρώπης εντάσσεται ο χώρος αναψυχής και σήμα κατατεθέν της Δράμας, η Αγία Βαρβάρα. Το πάρκο έχει παρουσιαστεί στην έκθεση "Πλατείες της Ευρώπης, πλατείες για την Ευρώπη" στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα

Χιον/μικό Κέντρο Φαλακρού

Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό βρίσκεται βορειοδυτικά του Νομού Δράμας σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας. Καλύπτει μια συνολική έκταση 600 τετραγωνικών χλμ. ενώ οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου βρίσκονται στο οροπέδιο του Αγίου

Διαβάστε Περισσότερα

Το Φαράγγι της Πετρούσας

Το Φαράγγι της Πετρούσας - Πύργων, ξεκινάει βόρεια από το χωριό των Πύργων και καταλήγει στην Πετρούσα. Με μήκος περισσότερο των 10 χιλιομέτρων αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες - περιπατητές, οι οποίοι μπορούν να το διασχίσουν κάτω από κατακόρυφα βράχια,

Διαβάστε Περισσότερα

Οχυρό ΛΙΣΣΕ

Καλοδιατηρημένο και επισκέψιμο είναι χτισμένο σε βραχώδη λόφο 220 μ. στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου.

Στο ύψωμα κοντά στην Κοινότητα Οχυρού, μόλις 2 χιλιόμετρα από το Κάτω Νευροκόπι, αξίζει να πεζοπορήσετε πάνω στο απόρθητο φρούριο Λίσσε.

Διαβάστε Περισσότερα

Πάρκο Αρπακτικών Πτηνών

 Το Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων πτηνών βρίσκεται στην Αγορά Δράμας σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Στο Πάρκο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε θεαματικές επιδείξεις πτήσης των πουλιών, εκπαιδευμένων από τον εκπαιδευτή και δημιουργό του Πάρκου, κ.

Διαβάστε Περισσότερα

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας καλύπτει χρονολογικά την ανθρώπινη παρουσία στον νομό Δράμας από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή (50.000 χρόνια από σήμερα) με τα ίχνη ζωής των παλαιολιθικών κυνηγών στο σπήλαιο Πηγών του αγγίτη μέχρι τους νεότερους χρόνος (1913).

Διαβάστε Περισσότερα

Δάσος Ελατιάς (Καρά Ντερέ)

Η περιοχή βρίσκεται στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νομού και εκτείνεται κατά μήκος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου. Χαρακτηρίζεται από τα συμπαγή δάση που την καλύπτουν σε ποσοστό 90% και την ύπαρξη του δασικού χωριού Ελατιάς. Στη θέση «Κούτρα»

Διαβάστε Περισσότερα

Σπήλαιο πηγών Αγγίτη

Η λιθολογική σύσταση του Φαλακρού όρους (ασβεστόλιθοι) και η κλειστή λεκάνη του Κάτω Νευροκοπίου που βρίσκεται βορειότερα συντελούν στην απορρόφηση των υδάτων της βροχής και των χειμάρρων. Τα νερά αυτά στην διαδρομή τους δημιουργούν έναν επιμήκη αλλά

Διαβάστε Περισσότερα

Ιερό του Διονύσου

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ύπαρξη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλής Βρύσης ιερού Διονυσιακής λατρείας πρώιμων ελληνιστικών χρόνων, που σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η περιοχή πλούσια σε αρχαιότητες από τους προϊστορικούς

Διαβάστε Περισσότερα